Me, Myself and Eye

Tervetuloa kotisivuilleni! Olen Dr J eli virallisemmin Jari Leppälä, silmätautien erikoislääkäri, terveydenhuollon erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Valmistuin Tampereen lääketieteellisestä tiedekunnasta lääkäriksi vuonna 1995 ja tohtoriksi väittelin vuonna 2000. Olen aina ollut kiinnostunut operatiivisesta lääketieteestä ja urani alusta alkaen oli selvä, että hakeutuisin erikoisalalle, jossa tehdään myös toimenpiteitä.

Ennen siirtymistäni silmätautien pariin vuosituhannen alussa, työskentelin joitain vuosia kirurgian erikoisaloilla, samoin tein yli kymmenen vuotta töitä ensiapuasemalla päivystyslääkärinä. Työskentelin myös työterveyshuollossa, jossa vierähti muutama vuosi. Voinen sanoa, että minulla on laaja kokemus suomalaisten terveys- ja sairauspulmista.

Silmätautien parissa olen tehnyt töitä 2000-luvun alusta alkaen ja taittovirhekirurgisia leikkauksia vuodesta 2005. Silmätaudit ovat lääketieteen ala, jossa voi jatkuvasti oppia uutta ja kehittää itseään loputtomasti. Vaikka kyse on pienestä ruumiinosasta, on lääketiede sen ympärillä laaja. Silmän rakenteen ja toiminnallisuuden ainutlaatuisuus mahdollistaa lääketieteellisen erikoistumisen myös hyvin pienien silmän anatomisten alueiden sairauksiin ja hyvinvointiin. Silmien hyvinvointi ja kirkas näkökyky ovat minulle kunnia-asia.